Als u 15 minuten niks doet in het portaal wordt u automatisch uitgelogd. Dit is een vereiste vanuit DigiD om uw persoonsgegevens te beschermen voor als u bijvoorbeeld vergeet uit te loggen op een openbare computer.
U kunt een DigiD account aanvragen voor uw kind. Dit moet u doen met het BSN van uw kind. U kunt de sms-authenticatie vervolgens aan uw eigen nummer koppelen. Het DigiD account van uw kind kan helaas niet gekoppeld worden aan uw eigen DigiD account.
Let op: Voor kinderen van 12 t/m 16 jaar is zowel toestemming nodig van het kind als van de ouders.
Let op: Kinderen vanaf 16 jaar mogen zelf beslissen over medische behandelingen. Het gezondheidscentrum is niet aansprakelijk voor de overdracht van de DigiD account gegevens van ouder op kind wanneer de 16 jarige leeftijd is bereikt, noch voor het controleren van de daadwerkelijke opdrachtgever achter het DigiD account bij gebruik van de online diensten.
Neem contact op met de helpdesk via het contactformulier. Stuur altijd zoveel mogelijk informatie mee over de foutmelding die u krijgt. Hiermee kan de foutmelding sneller worden opgelost. Denk hierbij aan de volgende vragen:
Voor vragen over DigiD moeten wij u doorverwijzen naar de website van DigiD. Hier kunt u in het menu klikken op Vraag en antwoord in het menu.
Een eAfspraak is een fysiek consult dat u kan inplannen via het portaal. U gaat op de afgesproken tijd langs bij uw zorgverlener. eConsult is beveiligd mailen. U kunt dus een vraag stellen aan uw zorgverlener zonder langs te hoeven gaan. U krijgt dan binnen enkele werkdagen antwoord van uw zorgverlener. (U kunt maar 1 eConsult per 24 uur versturen.) Zowel eAfspraak als eConsult zijn niet voor spoedgevallen.
Een eAfspraak is een fysiek consult dat u kan inplannen via het portaal. U gaat op de afgesproken tijd langs bij uw zorgverlener. eConsult is beveiligd mailen. U kunt dus een vraag stellen aan uw zorgverlener zonder langs te hoeven gaan. U krijgt dan binnen enkele werkdagen antwoord van uw zorgverlener. (U kunt maar 1 eConsult per 24 uur versturen.) Zowel eAfspraak als eConsult zijn niet voor spoedgevallen.
U kunt alleen medicatie bestellen waarvan uw huisarts heeft aangegeven dat het herhaalmedicatie is. Over het algemeen betreft dit chronische medicatie. De andere medicijnen kunt u eventueel per eConsult aanvragen.
U ontvangt de uitnodiging voor een online behandelprogramma per e-mail. Deze uitnodiging is aangemaakt door de huisarts of POH-GGZ. Via de link in de e-mail gaat u naar het portaal van uw huisartsenpraktijk. U kunt hier inloggen en vervolgens het behandelprogramma starten. Het programma begint met een inleidend filmpje over het behandelprogramma en een handleiding over het gebruik van het systeem.
KSYOS TeleMedisch Centrum is een instelling voor medisch specialistische zorg die zich richt op ontwikkeling, onderzoek en invoering van eHealth services in de reguliere gezondheidszorg. KSYOS biedt de huisartsenpraktijk een online platform aan voor psychologische ondersteuning voor de patiënt. Dit platform heet KSYOS TeleGGZ. Onderdeel hiervan zijn de online behandelprogramma’s van Therapieland. Voor zo’n behandelprogramma bent u nu uitgenodigd. KSYOS werkt nauw samen met Therapieland op het gebied van beveiligde, digitale zorgprogramma’s. Therapieland is de omgeving waarin u het online behandelprogramma volgt. Therapieland is laagdrempelig in gebruik en gemakkelijk te volgen. Zowel KSYOS als Therapieland zijn goed beveiligd en voldoen aan de strengste privacyregels.
Het online behandelprogramma bevat informatie, vragenlijsten en opdrachten die u ondersteunen in het herstellen en/of oplossen van uw klachten. Dit behandelprogramma kunt u in uw eigen tijd en op uw eigen tempo doorlopen. Een videotherapeut leidt u door het gehele programma heen. Naast de afspraken met de huisarts of POH-GGZ kunt u op deze manier ook thuis aan de slag en kunt u ook aan uw klachten werken tussen de afspraken door. Daarnaast blijft het behandelprogramma ook voor u bestaan wanneer de afspraken met de huisarts of POH-GGZ afgesloten zijn. Op deze manier kunt u de informatie altijd nalezen.
Bij het accepteren van de uitnodiging geeft u uw huisarts of POH-GGZ-toegang om gemaakte opdrachten of ingevulde vragenlijsten in te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om online berichten naar elkaar te versturen. Met de POH-GGZ kunt u bespreken hoe u contact houdt over het programma. U kunt bijvoorbeeld berichten sturen via Therapieland of de gemaakte opdrachten bespreken tijdens uw afspraak bij de POH-GGZ. Met de POH-GGZ is tevens te bespreken hoe u het behandelprogramma gaat aanpakken; gaat u elke week op een vaste tijd een onderdeel doen of gaat u aan de slag en kijkt u hoever u komt. Zoals u leest is er veel aan te passen om het zo goed mogelijk bij u aan te laten sluiten.
Het portaal haalt uw gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP). In het geval van de achternaam wordt uw geboortenaam opgehaald.
U kunt alleen deze gegevens aanpassen omdat de overige gegevens direct afkomstig zijn uit de Basisregistratie Personen. Deze gegevens worden 1x per 3 maanden opnieuw opgevraagd. Het kan dus zijn dat de gegevens niet helemaal kloppen als u bijvoorbeeld net verhuisd bent.
Staat uw vraag hier niet
tussen? Stel dan uw vraag
aan onze helpdesk